Frukostfrallor
Frallorna imorse blev jättegoda! Blir svårt att bjuda er på dom men tänkte skriva ner receptet så kan den som vill baka själv. Pefekt för kommamde helgfrukostar:-)
Frallor
50gram margarin
50gram jäst
5dl mjölk
1rågad tsk salt
1rågad tsk socker
10-12dl mjöl
1ägg till pensling
Smält margarinet och häll i mjölken, rör om och låt sjuda tills vätskan uppnått 37grader.
Smula ner jästen i en degbunke och häll över vätskan. Rör ner socker och salt och sedan mjölet. En deciliter i taget för att slippa klumpar, rör noga. Spar nån deciliter mjöl till utbakningen.
När du arbetat ihop till en deg, den ska fortfarande vara aningens klibbig så låter du jäsa under bakduk i 30 minuter.
Efter jäsningen, arbeta ihop degen och dela upp den i 12 lika stora bitar. Önskas mindre frallor så dela självklart i fler delar, jag tyckte mina blev lagom stora! Rulla ihop till bollar och lägg på bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa ytterligare 45 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225-250 graders värme i 8-10 minuter.
Innan gräddningen strödde jag även över nymalet havssalt, supergott!
Smaklig frukost!;-)