Första Advent

Det är något specielltmed adventsdagar tycker jag, en härlig myskänsla infinner sig i kroppen. Man är hemma och pysslar och donar. Adventsfikar med glögg, pepparkakor och goda hembakade saffransbullar!
Visst skulle det varit mysigt om den snö vi fick hade legat kvar, det gör det extra stämningsfullt att tända det första ljuset samtidigt som man kurar ihop sig inomhus i värmen!

Nu har min dag dock haft sällskap av migrän från helvetet! Är år och dar sen jag hade det sist så trodde nästan den försvunnit för gott. Men icke sa nicke.
Jaja, min dag har trots detta varit en riktig mysdag!

Jag önskar er alla en fortsatt mysig Första Advents Kväll!
Snart är det JUL:-)

                                        
 

2008-11-29

Hamnade i Strängnäs centrum idag med hopp om att hitta dom sista julklapparna.Fann dom ej men däremot en tröja till mig själv och en lunch på ett alldeles nyöppnat cafe, jättetrevlig dag med min mor och far! Strängnäs är en väldigt mysig liten stad måste jag säga, inspirerande julskyltning prydde dess alla skyltfönster i centrumet och jag hittade en supermysig inrednigsnutik med mycket smått och gott! Fanns så mycket jag ville ha så kunde inte välja vilket resulterade i att jag gick ut tomhänt. Man kan ju inte köpa allt man vill ha inte, i varje fall inte när man är ett shoppingfreak som mig!!!

Väl hemma i hemstaden blev mor o jag bortbjudna på middag hos deras vänner, far min skulle på grabbfest så han kunde tyvärr inte hänga med oss.Men är säker på att han fick trevligt på sitt håll han med!
Min kväll har alltså bestått av trevligt sällskap, tacos tills det sprutade ur öronen, gott rödvin och tillslut en smarrig bit födelsedagstårta!
Värdparet hade två av deras barnbarn hemma på besök då deras föräldrar va ute och svängde sina lurviga! Två pratglada små pojkar på 3½ o 7 år, riktiga charmtroll!
Den minsta pratade konstant hela kvällen och började under middagen prata om grisar! Han visste hur dom såg ut, hur dom bodde, vad dom åt och att man tillslut åt upp grisen. "Man kan äta grisens fötter, det är äckligt sa han och rynkade på näsan"! Å sen kan man äta "grismutta" fortsätter han...
Tror ni vi skrattade???
Tårarna rann på mig, en pojke på  3 år som pratar om nånting som han inte har en aning om vad det är. Största frågan vi ställde oss va var han lärt sig det ordet? Haha, inte varje dag man hör det direkt!
Han gjorde min dag iaf, helt ovetandes om varför!:-)

Nu har jag varit hemma i ett par timmar, blev en tidig hemgång vilket var skönt! Spenderat ett par timmar i soffan framför sprakande brasa och film. Nu har jag krypit ner under täcket och ska strax slumra in, ögonlocken väger bly så det kommer nog gå fort!

Hoppas ni haft en bra lördag och att ni får en godnatts sömn!

PussPuss

 HAHAHAHA!!!


Något att se fram emot

Hösten är en mysig årstid på många sätt, man klär sig i härlig varma koftor i tröjor, man fixar och donar i hemmet som blivit bortglömt under sommaren då man spenderar mestadel av tiden utomhus. Härliga plädar och massa ljus höjer mysfaktorn i ens hem och för att inte tala om när advent och jul infinner sig vad mysigt man gör det då! I just love it!
Det tråkiga är ändå att folk liksom går i ide, man håller sig mest inomhus och helst inne i sitt egna hem. Man orkar inte planera fester och andra evengemang utan sitter hellre hemma i soffan uder en varm pläd med duntofflorna på. Man tar liksom ett brake ifrån allt det umgänge som sommaren har att erbjuda med alltifrån skolavslutning, student till grillfester och långa dagar vid stranden!
Rätta mig om jag har fel men är vi svenskar inte lite typiskt såna sommarmänniskor? Nu menar jag inte att v bara sitter inna för fyra väggar hela vinterhalvåret, men mestadels av tiden iaf. Själv tycker jag det är jättetrevligt att bjuda hem/bli bortbjuden en kylig höstkväll och äta mat och mysa i stearinljusens sken och goda vänners sällskap! Men alla är vi olika...

Nu är det ju dock inte bara mys som hösten kommer med, själv hamnar jag alltid i nån sorts deprissions svacka under den mörka delen av året. Varför vet jag inte men så har jag det och jag vet att jag inte är ensam om att ha det så! Skulle helst av allt gå i ide för att slippa va med om det här men det är bara bita ihop och försöka se fram emot dom härligt kalla dagarna med massa snö(vilka tyvärr inte är så många) och gömma sig under täcket dom dagar det är snö och slask!
I sådana här tider är det viktigt för mig att ha roliga saker att se fram emot, det får tiden att gå lite fortare och vips är det vår och sommar igen!
Därför har vi för ett tag sen bokat biljetter till Parlamentets 10års jubileum, ska bli riktigt skojigt! Vi va med på en inspelning för några veckor sen vilket va så bra så vi bokade nya biljetter redan ett par dagar efter! Hade faktiskt nästan glömt bort att vi ska dit men älsklingen min påminde mig i ettt av mina "Gud va tråkigt det är när det inte händer nåt" utbrott!;-)

Nästa helg ska vi förhoppningsvis åka med Johanna m fam till Gröna Lunds Julmarknad! Skulle va så mysigt:-) Den ska tydigen va jättefin och vad kan mer förgylla ens dag än härlig justämning i goda vänners sällskap som avslutas med mumsig middag på nån mysig restaurang i gamla stan! Längtar!

Nu ska jag, eftersom jag inte kan somna om gå ut med hunden innan jag gör iordning frukost!
Önskar er en trevlig lördag!

Idol

Så åkte Johan ut ur Idol denna fredag. Var väl egentligen väntat. Även fast han blivit bättre och bättre så tycker jag dom andra tävlanden har kommit längre i utvecklingen och verkligen kommer att kunna gå långt inom sång och musik. Känns som Johan behöver mer övning och ett tag till på sig innan han är fulländad artist! För bra det är han!
Det är min åsikt, inte för att jag är nån "Anders Bagge" men en åsikt måste man väl få ha?!;-)

Idag har vi även hunnit med en storrensning i, bakom och under sopskåpet då det invaderats av äckliga råttor. Det är tamigfan det äckligaste jag vet!!! Hörde något krafsa häromkvällen och idag fick vi ju svar på vad det var vi hörde. Fyy Faaan säger jag bara! Usch...
Så jag har sanerat med starka medel och gummihandskar och Jocke fick nöjet att ladda råttfällor. Här räcker det inte med en, tre skulle vi ha. Något jag inte säger nej till för bort ska dom, ut ur mitt hus!!! Eller inte mitt hus, Ut ur Jockes hus!!!
Era äckliga ,onödiga o ludna snusk!


Hm, hoppas ingen råtta läser det här och anfaller mig inatt!!!

En manikyr och påbyggnad av mina naglar har jag gjort ikväll samtidigt som jag njutit av ett glas vin i min ensamhet! Betala traderafynd nu och sen är det nog läggdags för fröken fräken. Upp tidigt imorgon och ha date med mamsen o papsen, är verkligen inte varje dag man träffar dom nuförtiden så det ska bli trevligt! Trr jag ska lura med dom till Ikea faktiskt;-)

Jag önskar en trevlig helg och en god natts sömn!
Puss Puss


Uppe me tuppen

Jo men visst, vaken tidigt idag. Vaken men toktrött men kan verkligen inte somna om... Förstår inte hur tröttheten kan finnas kvar när jag gick till sängs så tidigt igår?! Men men...

Igår va jag och käkade lunch och fikade med Johanna och William. Vi gickmen sväng i butikerna som vår lilla stad har att erbjuda. ilket inte är mycket... Ingenting av det vi sökte fann vi vilket kanske var väntat! Man får inte ha för höga förväntningar där inte!
Den här helgen kommer bli en ensam jäkla pisshelg! Positivt hon är tänker ni mne det är jag inte heller!!! JOcke ska jobba och jag tycker dom ensamma helgerna är sååå tråkiga! Blir ju skillnad när jag börjar jobba igen då vi som tur är jobbar samma helger! Då har man den gemensamma ledighelgen att se fram emot och jobbhelgen blir inte alls lika pisstråkig som nu! Nej men et varsitt måndag-fredag 8-17 jobb ksulle ju inte sitta helt fel!
Men gud så positiv jag är:-(

Jaja, som tur är har vi iallafall hela dagen tillsammans och av den ska jag bara njuta! :-)
Sitta ensam hemma hela helgen kommer jag inte heller göra, nåt kul kommer väl hittas på! Så ska sluta klaga, men ibland mäste man få tycka lite synd om sig själv;-)

Hmmm, ska nog sova lite till!!


Var bara tvungen...

Har lyckats hålla mig undan från att klicka på varor till mig själv under julkappsshoppingen men idag kunde jag inte stå emot.
En riktigt snygg kjol och topp som kommer passa superbra till mitt stövelfynd på tradera som jag inte heller kunde stå emot. Jag har verkligen ett starkt shoppingbehov, älskar att shoppa men på sista tiden har jag faktiskt inte varit så sugen. Vet inte varför men har liksom bara köpt det nödvändigaste. Mat och lite grejer till hemmen och så julklappar så klart. Så tycker faktiskt inte att jag behöver ha dåligt samvete för dom här inköpen!

Vi ska ju eventuellt på 30+50 års fest nästa lördag, beroende på dagsformen. Å självklart måste man ju ha någonting nytt och fräsch att klä på sig då. Sen kommer ju jul och nyår så mina inköp kommer säkerligen bli använda...:-)

På tal om tradera förresten, I  just love it! Har inte varit medlem där särskilt länge. Hade av någon anledning fått för mig att det skulle va krångligt att handla där... Men så är ju icke fallet, är ju supersmidigt och man kan verkligen ha tur och hitta riktiga fynd. Superbra grejer för inga pengar alls, toppen! NU har jag ännu inte handlat särskilt mycket med några fynd har det allt blivit!

Nu är det Bonde tittande i soffan under en filt och med en varm kopp te, ensam tyvärr men imorgon är JOcke ledig så då är vi två som sitter här!

PusseliPuss


Snö, Sol och Klappar

Det är helt otroligt men jag är faktiskt nästan helt färdig med allt julklappshandlande. Helt otroligt eftersom jag, som jag nämt tidigare brukar irra omkring i ren panik i butikerna dagarna innan jul för att hitta den perfekta klappen som bara blir blaha blaha.
Klapparna känns till och med genomtänka och som att dom kommer passa, hoppas jag iaf. Roligast är ju iaf att handla till alla små barn. Små gulliga klädesplagg, leksaker och pysselgrejer, ja allt man kan tänka sig!
Som sagt så är jag ju bara nästan klar vilket betyder att jag måste bege mig till IKEA någon dag framöver. Inte mig emot då det råkar vara en av min favvo affärer. Tänkte även passa på att köpa lite smått och gott till lägenheten och även lite grejer hem till Jocke. Här ska fixas och donas:-)
Annars har jag faktiskt beställt det mesta via postorder till denna jul, så skönt att sitta där i lugn och ro och klicka sig fram och tillbaka, jämföra och ångra sig för att sedan kanske vilja ha igen... ja så kul har jag om dagarna! Men bra blir det tillslut och inte behöver jag trängas och köa heller vilket är ett stort plus!

Gick en skogspromenad med vovven idag. Så härligt när snön kommit och gjort skogen till en riktig trollskog, Tur att jag va ute medan det var ljust, annars hade det nästan blivit lite kusligt...
Jag har suttit och kollat efter resor här ikväll, suget att åka till värmen är stort! Även fast vi va två veckor i Turkiet i augusti i år så vore det inte fel att dra iväg igen... Jag tycker om vintern, om den kommer med mycket snö och lagom med kyla men ändå finns suget efter sol alltid där. Allra mest dom dagarna när det är grått och trist och slaskigt ute, usch för sådana vintrar!
Men Men, vi får se när vi kommer iväg. Lär väl dröja ett tag iallafall  så tills dess får jag drömma mig bort och kolla på gamla semsterbilder!

Nu ropar kudden att den vill ha sällskap!
Natti Natti

Music and lyrics

Eftersom vi numera har mängder av filmkanaler hemma hos Jocke så har jag spenderat många timmar framför tvn idag. Just nu visas Music and Lyrics med Hugh Grant och Drew Barrymore. Riktigt bra film måste jag säga, har du inte sett den så gör det!

Haft två rådjur på vivit i trädgården idag, söta små bambisar! Man skulle ha tagit ett kort när dom stog där i snön helt fridfullt och lyckligt ovetandes om den leksugna Rotweilern som stog vid altandörren och gnydde...;-)

Ikväll är det Desperate Housewifes, wihoooo.
Återkommer senare, dags att ta reda på middagsdisken och pussa Pojkvän som ska iväg och jobba!

Puss


Sova Middag...

brukar jag inte göra och dom få gångerna jag gör det ångrar jag mig lika mycket när kvällen kommer. Idag är en sån dag vilket är förklaringen till varför jag är uppe så här dags, pigg som en mört!
Jocke jobbar så är ensam i huset, finns ju inte så mycket att göra mitt i natten men jag verkar alltid hitta på småsaker som behövs fixas. Har precis städat i en garderob, vikt kläder och nu kagt i en maskin tvätt. Väntar ¨på att diskmaskinen ska bli klar, plocka ur den så går tiden lite där me...
Känns ju som dom här sysslorna kunde ha sparats tills imorgon men rastlös som jag är gör jag det nu med hopp om att bli itmattad för atts edan kunna somna in under det underbart sköna duntäcket!

Idag har verkligen varit en slappardag utan dess like. Har hållt mig inomhus så mycket som möjligt då det varit ett hemskt snöoväder sen igår. Mysig att titta på genom fönstret men inge vidare att tvingas vara ute i, nån måtta på snöandet kan det ju vara. Ser iallafall ut att ha lugnat ner sig nu... Hoppas det förblir kallt nu så snön kan få ligga kvar på backen!

Babbel, babbel... Nu ska jag surfa vidare och kika efter dom sista julklapparna!
Hörs imorgon!!!

Godkväll!

  En annan satt ju med sprutande tårar genom hela Ensam Mamma... Blir så känslig när det har med kärlek och romantik att göra, är nog för jag vet hur det känns när det är på riktgt och hur det känns i kroppen då. Så glad att jag också funnit den rätta och då rör sig många tankar i huvudet under sådana program...lever mig in i det liksom;-) Blev tröstad av Jocke" Du är ju inte den enda kärringen i Sverige som sitter och gråter till det här programmet"! Raring där;-) Hoppas iaf att tjejernas val var dom rätta och att dom får det bra med sina kärlekar!

Har varit en lugn dag idag! Packat lite och förflyttat oss hem till Jockes hus då han ska jobba i den här byn ett tagframöver. Ganska skönt med miljöombyte, främst för att det finns öppen spis här som sprakar dygnet runt nu när kylan tränger sig på! Satan va kallt det är och för att inte tala om vilket oväder det va när vi åkte från ENköping nu framåt kvällen. Gick inte fort på motorvägen kan jag lova, man vill ju inte riskera att hamna i diket. Hemska tanke för en orolig själ som jag!
SÅ till er alla som ska ut på vägarna: KÖR FÖRSIKTIGT!!!

Nu ska jag återgå till mitt tvtittand och sedan krypa ner i bingen!

Hoppas ni alla haft en lika trevlig helg som jag haft och att kommande vecka blir lika trevlig!
Puss och Godnatt

Förresten, Ett STORT tack till Johanna och Anders för en mycket trevlig middag i lördagskväll! Repris på det snart igen hoppas vi:-)


Tvkväll...

Kollar Ensam Mamma Söker, passar på med ett snabbt inlägg nu i pausen.
Så jäkla bra program, är dags för mammorna att välja sin kärlek idag. Jag får en sån härlig myskänsla i kroppen när jag ser hur glada och spralliga dom är och man ser hur dom liksom bara vill kasta sig över deras kärlek:-)

Love is in the air.....I love it!!!

Nu börjar det igen...Hörs senare


GAAAHHHHH!!!

LÖPTIK OCH VIT SOFFA=GAAAAHHHHHH!!!!

JÄVLA TUR ATT TVÄTTMASKINEN FUNKAR!!!

Varför vara i soffan just nu när hon aldrig är där annars???

Utvilad och lycklig!

Ja det är jag!
Man blir verkligen så glad när man vaknar och solen skiner in genom persiennen:-)
Vi ska strax gå ut med hunden i det vackra vädret men först blir det en gemensam frukost, inte varje dag det inte!

Igår kväll hade vi ett par vänner här på middag. Det lagades lasagne med färska lasagneplattor, sallad och hemgjort vitlöksbröd. Kladdkaka och grädde till efterätt tillsammans med en god kopp kaffe. Riktigt gott om jag får säga det själv. Mysig kväll i goda vänners sällskap, sådana tillfällen kan man inte få nog av! Kollade IDOL också, tycker rätt person åkte ut!  Men sanningen att säga så vet jag inte vem jag tycker ska vinna heller, ingen av dom tävlande har något speciellt som jag fastnat för. Tycker dom är så opersonliga och tråkiga, inga blivande artister helt enkelt. Inte för att jag kanske är rätt person att döma då jag själv är helt tondöv men tycker att tidigare års tävlanden har varit mycket bättre.Oavsett om dom har vunnit eller inte så minns man dom, något som jag har svårt att tro att jag kommer göra med årets tävlanden! Det är min åsikt det!!!

Ikväll ska vi hem till Anders och Johanna på middag, är säker på att det som vanligt kommer bli en mycket trevlig kväll! Ser fram emot att klockan slår sex så vi får entra deras hem:-)

Jag vet att Johannas underbart goda hembakade Prinsesstårta står på menyn ikväll så är det väl lika bra att sätta fart så vi kommer iväg på vår promenad snart, går vi tillräckligt långt kanske man till och med kan unna sig TVÅ bitar ikväll;-)

Ha en bra lördag, det ska jag ha!
 

Satans jävla ...

Satans jävla helvetes skit va den här dagen började illa!
Tvättmaskinen pajade imorse, den helt enkelt la av mitt i ett program. Till saken hör att den är typ två månader gammal så det är ju ingenting man räknar med precis! Ett felmeddelande visades på displayen,F2? jaha å va fan betyder F2? Tar fram instruktionsboken, som är på Finska, Tyska och Franska... den delen med engelska  verkar dom ha behållit i affären och eftersom det är ett utländskt märke jag köpt så trycks den inte i svenska! Jävla idioter! Går ut på butikens hemsida, där kan man ladda ner instruktionsbok på engelska. Sidan hänger sig flera hundra miljoner gånger... Det är i sådana här stunder man är glad att man håller sig lugn och verkligen kan hantera sina känslor, OR NOT!!!

Jaja, efter mycket om och men(Utan instruktionsbok och utan att ringa butikens kundservice då jag fick mer än nog av deras personal när vi var och hämtade maskinen. (Fick inte ens den vi hade beställt eftersom något pucko haade kört in i den med trucken, Självklart så var det den sista också och eftersom det var leveranstid på 3-4 veckorMINST så tog vi den här) Jag började plocka isär lite, tömma filter som inte behövdes tömmas, göra rent slangar som inte heööer behövdes göras rent osv...så funkar maskinen. Fråga mig inte hur???
Jag är vid det här laget så jävla förbannad och svettig så jag inte ens är glad att jag lyckades. Sparkar på maskinen och går ut ur badrummet.

Har nu suttit och lugnat ner mig i soffan, ska väcka Jocke nu och det kan ju vara trevligt att han får vakna upp till en glad flickvän lyckligt ovetandes om morgonens bravader!

Hörs senare...
Puss

Ännu mer förbannad blir jag när det nu visat sig att Franskan och Tyskan jag läste på gymnasiet inte verkar ha fastnat ett dugg i min ärta till hjärna. Vilken tur att man la ner sin själ i att plugga till proven för att få bra ti

Torsdag kväll...

Har ätit så goda hembakade bullar hemma hos Johanna idag. Helt nygräddade med ett glas riktigt kall mjölk till, smarrigt:-)
Busat lite med lillprinsen Wiliam och haft allmänt trevligt med Johanna, mycket babbel blir det! Lyssnat på julsånger, kom lite i stämning faktiskt. Nästan så man blir sugen på att ta fram adventsgrejerna och pyssla och dona lite grann...

Nu har jag bara för en stund sen kommit hem från Johanna med familj som jag våldsgästade när JOcke åkte o jobbade, stackarna får aldrig vara ifred;-)
Har diskat och nu tänker jag slänga mig på soffan och kolla 2½män, det är humor det!

Hoppas ni haft en bra dag och ett lika underbart väder som vi haft!
Puss Puss

Imorgonbitti klockan sju går min darling av sitt arbetspass för att sen vara ledig ända fram till måndag kväll. Ska bli sååå skönt att ha honom hemma och för att inte tala om hur skönt det måste vara för honom att vara ledig! Han är duktig som jobbar och sliter!



Trött!!!

Ja jag är trött, jättetrött!
Ligger i soffan under en mysig filt omgiven av levande ljus och kollar serier på tv. Älsklingen jobbar så är ensamt och tyst här hemma. Är vid såna här tillfällen som tankarna snurrar i huvet och jag ältar allt mellan himmel och gjord, jobbigt! Försöker tänka på annat men det är svårt!
 Kanske en tidig sänggång vore på sin plats...

Imorgon ska jag underhålla lille William medans Johanna bakar bullar, ser fram emot  en mysig och smarrig dag!:-) Får se om vi kan hitta på fler bus att lära ut!!!

Godnatt vänner, sov gott. Det hoppas jag på att få göra!

Doften av Ajax


Jag tillhör den skaran som dammsuger i stort sett varje dag, mycket för att vi har en hund som fäller något enormt och även drar in en hel del grus i hallen. Jag hatar hundhår på golv och möbler och hur äckigt är det inte att få gruskorn på en barfota fot? 
Men även fast jag dammsuger ofta så dyker  det upp dammråttor stora som tegelstenar lite här och var! Detta ger mig lite smått panik för att inte tala om hur jag blir när tvättkorgen är nästan full...

Så därför mina vänner blev det en Storstädning a la Alexandra idag, det doftar Ajax ända ut i trapphuset och dammråttorna har flugit allvärdens väg. Dena rena tvätten är upphängd och väntar på att få torka och vikas in i garderoberna. Nu trivs jag kan jag lova!!!:-)
Funderar på att bege mig till affären och inhandla saffran, sa kanske det blir lussebullsbak framåt kvällen. Men det återstår att se!


Puss så länge...

-Många skulle nog kalla mig pedant, och det stämmer nog:-)


HoHo???

Jocke!!!Alexandra!!! Var ääääär niii???

Ja så kommer det låta på julafton hemma hos syster min. Svaret, det kommer bli:
-Här är vi, bakom stammen på granen!

Haha, ja i varje fall om vi fortsätter motionera på det här viset. Har varit på en långis igen...Tack gode gud att vi har hund så man är tvungen att ge sig ut även fast det är kyligt ute. Jätteskönt med frisk luft innan det är dags att krypa ner i sängen. Men jäklar va mörkt och kusligt det är ute så här mitt i natten...tur att jag har min bodyguard med mig. Blir inga såna här nattpromenader när han jobbar kan jag lova. Då håller jag mig inomhus med dörren låst! Lite feg kan tyckas med det är lika bra det, rör sig så mycket konstigt folk ute nuförtiden. FY!

Nej nu ropar sängen, dags att krypa till kojs. Är en dag imorgon också!
Önskar er alla en godnatts sömn.
Puss o kram Alexandra(som skulle behöva gå flera miljoner mil för att kunna gömma sig bakom granstammen;-))







Tooodeloooo!!!

Idag har jag spenderat tid hos käresta Johanna, mycket trevligt tjejsnack och även en god fika med mumsig chokladglass slank ner. Skratt och lek med hennes underbara son, en riktig liten goding som för det mesta har humöret i topp! Hann även med att lära den lille lite bus:-) Kan lova att det hädanefter kommer bli problem för Johanna när det är dags för diskmaskinen att plockas ur! Kul att lära andras barn att busa, ända problemet är väl bara att hon kommer ge igen med samma mynt den dagen vi skaffar barn. Något som lär visa sig när den dagen kommer. Men tilldess kommer jag fortsätta lära ut det lilla bus jag kan;-)

Vait och handlat och lagat supergod middag till mig o Jocke. Färsbiffar  med färsk basilika, rödlök och fetaost. Ugnsstekt potatis och Tzatsiki! Smarrigt värre kan jag lova...
Efter middagen gav vi oss ut på långpromenad till stadens största godisaffär... återigen måste man ju ta igen dom kalorierna man jobbat bort!:-)

Har börjat shoppa lite julklappar, börjar ju verkligen bli dags för det nu. Kommer försöka beställa de flesta lapparna från våra postorderfirmor samt fynd på Tradera. Resterande får jag väl försöka hitta ute i butikerna snarast möjligt då jag vägrar att trängas bland sista minuten shoppinggalningar dagarna innan julafton. Usch, hemska tanke!
Jag minns julafton för två år sen. Jag jobbade och när jag stog där strax innan stängning kom jag på att julklapp till mormors gubbe inte blivit inhandlad. I ren panik sprang jag över till Ica Maxi och ryckte åt mig 3 par strumpor och på en hylla fann jag underkläder i ett jättefin kartong inslagen i ett sorts cellofan. Ryckte åt mig ett sådant också och skyndade mig iväg till släktens julfirande.
Ni kan tänka er vad jag skämdes under paketutdelningen när mormors gubbe öppnar den fint inslagna cellofankartongen innehållande DAMTROSOR!  Jaaa, jag tog paket från damhyllan istället för hos herrarna... ett misstag  sker så lätt;-) Det krävdes ett par glögg för att förklara mig ur detta kan jag lova!

Inga fler sådana misstag, i år är vi ute i GOD TID!

Nu ska jag äta lite mer godis och kolla film i min älsklings famn! Myyyyysigt!!!



Puss o Kram

Såg ni förresten Desperate Housewifes ikväll? Sååå jäkla bra!


Saknad...

Jag saknar att inte ha någon Framtidsplan, att inte veta vad som kommer att hända!!!
Önskar att man visste att allt kommer bli bra igen, men det vet man inte...*ledsen*!

Tack alla ni som finns här och stöttar mig, ni vet vilka ni är och ni är guld värda!
Hoppas jag inte skrämmer bort er...

//Alexandra


Godkväll!!

Dagen har bara rusat iväg idag. Var ju uppe i ottan då jag oroade ihjäl mig inför mitt möte på FK och inte kunde somna om.
Sen hände även det som alltd händer...Som vanligt när  jag är nervös och orolig så tar jag ut det på helt fel personer... Idetta fall var det min älskade som blev drabbad, han fick sig en rejäl avhyvling innan vi skulle sticka iväg på mötet. Helt utan anledning så klart!
Hatar mig själv när jag gör så där...Jocke vet ju att det egentligen inte är honom jag är arg på . Stackarn får stå ut med mycket. Det är ju honom jag har närmast likväl som han har mig så det blir ju tyvärr lätt så att man lastar över allt, både positiva och negativa saker på varandra.Det blir väl lätt så när man bor ihoppch delar så mycket annat.  
Huvudsaken är väl att man vet var man har varandra och förklarar sig och ber om ursäkt efteråt  så att personen verkligen vet att den inte gjort något fel egentligen. Men nu har jag verkligen lovat mig själv att jag ska reda ut problemen själv och aldrig mer skyffla över dom på Jocke. Ett beslut som både vi nog båda mår allra bäst av! (Eller hur Johanna?;-))


Nåväl,  väl hemma efter mötet( Som faktiskt gick mycket bra, skönt att ha det gjort.) har vi haft en riktig myseftermiddag och bara umgåtts med varandra, Varit på långpromenad och kollat film och ätit god(Faktiskt nyttig) mat.Skönt med ledig tid tillsammans!

Nu står slappande i soffan på schemat.
Ha en trevlig kväll vänner!
Puss

Försäkringskassan

Är helt underbart väder ute idag, vaknade av att solen tittade in genom persienspringan och det hör verkligen inte till vanligheterna nuflrtiden. Vi har snö på backen och alldeles lagom kallt. Det ända som är lite läskigt är denna blixthalka som alltid slår till varje år, verkligen från en sekund till en annan. Usch, blir orolig så fort folk ska bege sig ut på vägarna så här års. "Kör nu försiktigt" är min standard replik, tror nog folk kan uppfatta mig som lite tjatig. Men det struntar jag i bara dom gör som jag säger;-)

 Konstigt egentligen,jag är aldrig rädd när jag själv åker bil men alltid för alla andra som är ute och åker?!Hmmmm

Iväg på möte idag, ett möte som oroar mig något så fruktansvärt. Varför vet jag egentligen inte... Kan det vara för att jag tidigare inte blivit trodd på? Rädd för att man hamnar hos nån helt okänslig som bara tycker att" Det är dags att rycka upp sig", någon som verkligen inte förstår? Ja, så är det nog. Huvudsaken är ju att jag innerst inne vet hur det är, men tyvärr spelar ju det inte någon roll om man sitter i ett sånt läge med en helt oförstående. Då är det ju dom som bestämmer i slutändan ändå!
Usch, tankarna maler i huvudet! Inte mår jag bättre av att ha ett sånt här möte inbokat! :-(

Håll alla tummar ni har för att dagen kommer gå bra, att jag slipper komma hem helt förstörd i eftermiddag! Tack:-)

Ha en underbar dag, hoppas solen skiner över er också:-)

Söndagskväll

Helt otroligt hur fort en helg kan rinna iväg, redan söndagkväll och här sitter jag i soffan under en gosig ullpläd! Gått långpromenad med vovven och va helt genomfrusen när jag kom in. Mysigt att det ligger lita snö på backen men man är inte van vid kylan ännu. Samma visa varje år!

Kollade alldeles nyss på Ensam Mamma Söker, jag tycker så  mycket om den serien. Passar på att kolla när Jocke jobbar då det inte är ett av hans favoritprogram! ;-)
Snart är det dags för dom ensamma mammorna att välja, deras val känns ganska självklara tycker jag men man vet aldrig! Som jag sa så tycker jag så mycket om den här serien och när man ser hur nykära och puttenuttiga dom är så får jag en sån där pirrande känsla i kroppen. Jag känner igen mig själv i dom, den där känslan är helt fantastisk och går liksom inte att beskriva. Man vet bara att det är SÅ rätt!
Snart har Jocke och jag varit tillsammans i ETT helt år, ett underbart år som verkligen visat att det finns någon för alla. Efter ett antal nitlotter hade jag gett upp hoppet om kärleken men så stog han där. Min drömprins som ger mig så mycket kärlek och som får mig att våga ta emot den och även ge kärlek tillbaka! Som sagt, nästan ett helt år och ändå sitter den där härliga, pirrande känslan kvar i magen. Ett bevis på att jag hittat rätt:-) I Love Him, han ger mig  styrkan att orka!

Va sentimental jag blev nu...tårögd faktiskt, Lite känslig kanske;-)
Hade ju tänkt kolla sex and the city nu men det kanske blir för mycket, återstår att se.

Det var allt denna gång.
Önskar er en fortsatt trevlig söndagskväll och en god natts sömn!
Puss

Egoistisk jävla kärring!

Har ju spenderat förmiddagne på stadens Badhus. Nu kommer då frågan: Varför kan folk inte titta till sina barn iställlet för att sitta nersjunkna i en plaststol helt inne i dagens Aftonblad och fullkomligt skita i vad deras små kottar har för sig. Oansvariga är vad dom är! Visst, nu ska jag inte dra alla över en o samma kant men dagens händelse gjorde mig verkligen skitförbannad! 

Vi hade precis entrat simhallen jag och mitt gudbarn och var påväg mot bassängen... Vid poolkanten på den lite större simbassängen står en pojke i kanske 5-6 års åldern. Han ropar glatt  och försöker få kontakt med sin mamma som några meter bort sitter bakom sin tidning, helt i sin egna lilla värld.Hon vinkar lite tnonchalant till sin son fortfarande sittande bakom sin tidning. Pojken, utan varken simringar eller liknande hoppar i bassängen(som är alldeles för djup för honom att bottna i) han sprattlar lite med armarna, försöker ta sig till vattenytan men sjunker likt en gråsten ner mot bassängens botten.
Jag som står inte alls långt ifrån mamman sliter bort hennes tidning och skriker några väl valda ord till henne samtidigt som jag springer och hoppar i bassängen för att få upp pojken som är totalt chockad när jag får upp honom till vattenytan! Allt gick så snabbt och vilken adrenalinkick jag hann få... Den stackars pojken var jätteleden, för att inte tala om min lilla TIndra som stog där i sin lilla söta bikini undrandes var hennes Alexandra skulle ta vägen,, Jag trodde du skulle lämna mig Alexandra, hur skulle jag ta mig hem då? Du har ju mina kläder i ditt skåp?Pluttan!

Mamman till pojken,som nu hasade sig fram till poolkanten tittade på pojken och sa: -Du måste lära dig simma nu O, jag orkar inte hålla koll på dig heeela tiden. När ska mamma få vila?

Jävla kärring rent utsagt!!! Inte tröstade hon pojken och mig bara blängde hon på! Argare och argare blev jag men efter ett när jag lugnat ner mig något gick jag för att prata med henne igen...inte ens då verkade hon förstå allvaret i det hela utan satt återigen bakom sin tidning i sin egen lilla värd. Sonen, ja han satt nu i babypoolen och innan vi skulle  åka hem kom han fram och knackade mig på axeln och sa: -Jag tycker om dig! Stackars barn som fått ett sånt pucko till morsa...

Man undrar varför vissa människor skaffar barn när dom är så egoistiska och sätter sig själva i första hand!?

Usch och fy vilken början på dagen! Kvällen hoppas jag blir lugn, älsklingen ska iväg och jobba och jag tänker inta soffan och kolla Ensam Mamma Söker. En prommis med hunden efter det och orkar jag så blir det någin riktigt bra feelgood film efter!

Hörs senare,
puss puss

Burr!!!

Vaknade återigen efter en fruktansvärd mardröm!!! Det är konstigt, antingen kan jag inte sova eller så somnar jag gott och vaknar sedan av en sån här hemsk dröm...
Usch och fy!
Hur ska jag kunna somna om nu???

Natti Natti...

Just hemkommen från raraste morbror med familj efter några timmars trevligt sällskap med en massa babbel om ditt och datt. Blev nåt glas gott vin att smutta på och en och en annan god ost slank också ner!
Nu ropar sängen att den saknar mig så dags att krypa ner och ge den sällskap!
Badhuset med mitt Gudbarn står på schemat imorgon förmiddag så bäst för mig att vara utvilad.

Puss o Kram från en trött Alexandra


Promenad och god lördagsmiddag

Vilket underbart härligt väder det varit idag! Var ute och gick en riktig långpromenad på förmiddagen som avslutades på ett av stadens cafeèr, man måste ju äta igen det man tränat bort;-)
Lagat en mysig lördagsmidag till oss innan det var dags för Jocke att bege sig iväg till jobbet. Tråkigt!!!
Men, nu ringde telefonen och jag blev bjuden till morbror med familj, Dom tycker synd om mig när jag sitter här ensam en lördagskväll;-)
Så, på med lite rena kläder och bege sig ut igen i det sköna vädret...

Önskar er en trevlig lördagskväll!
Puss o Kram

Godmorgon världen!

Haft en kuslig dröm inatt som också visade sig vara en nästan sanndröm, läskigt sånt där. Burr!!!

Igår var det mysig hemmakväll hos bästaste Johanna med familj, lika trevligt som alltid!  Godis och annat smaskigt stog på schemat och även IDOL  och Singing Bee tittande.  Ja IDOL förresten, vad säger man? Varför röstar man inte ut dom som inte kan sjunga, det dom är där för att göra. Konstigt hur svenska folket resonerar...
Älsklingen min jobbar natt hela helgen så kom hem till en nästan tom lägenhet, vovsingen var ju hemma såklart så blev en promenad innan det var dags att krypa ner i bingen och bege sig in i drömmarnas värld!
Har faktiskt sovit hela natten och det mina vänner hör inte till vanligheterna nuförtiden. Vaknade inte förens Jocke kom hem imorse, mysigt och tryggt att ha honom hemma igen! Pigg som en mört rusade jag upp ur sängen. eller rusade och rusade, det är fult att ljuga;-) Gått en långpromenad med vovven ochnu tänkte jag surfa vidare här i cyberspace...

Ha en bra dag, var ni än befinner er i världen!
Puss o Kram Alexandra





















Välkommen till min nya blogg!

Efter många om och men sitter jag äntlien här med min alldeles egna blogg!
Alexandra heter jag och här kommer ni kunna läsa om allt ifrån mitt vardagsliv till lite mer spännande utsvävnigar. Jag lever ihop med min  drömprins Joakim antingen i min lägenhet i Enköping lr hemma hos honom i Bålsta. Vi har en hund vid namn Doriz, en 1 ½ årig Rotweiler som är lika envis som matte sin!
Så, det var väl allt för denna gång men fortsätt gärna besöka mig så kommer ni säkerligen få lära känna  mig mer. Hoppas ni kommer trivas här och att mitt srivande kanske till och med kommer roa er;-)
Puss o Kram Alexandra


RSS 2.0