Klumpeduns!

Ja jag måste väl erkänna att det är det jag är!
 Häromdagen när syster skulle hämta mig hemma hos J skulle jag gena genom skogen för att möta upp henne. Stövlar med klack på fötterna som vanlig och vad händer? Jo eftersom jag alltid ska göra allting så jäv-a fort, (ska ju helst va framme innan jag gått utanför dörren typ) så HALKAR jag,faller pladask ner på marken o ligger och åmar mig som en jag vet inte vad! Var ju rena rama isbanan under det lager snö som kommit under natten. Detta visste jag ju eftersom jag hade rastat vovven tidigare på morgonen men ändå är jag så dum så dum och sätter klackskor på fötterna. Jag tyckte sååå synd om mig själv när jag låg där i snön och försökte kravla mig upp. Min första tanke var ju såklart; Hoppas ingen såg mig! Men icke... En av grannarna såg mig och passade även  på att säga att det väl "är väldigt dumt att gå i såna där skor när det är isbana";-) Alltså är ryktena om J:s klumpiga flickvän redan spridda och jag kan inget annat än erkänna att jag är den klumpigaste människa som går i ett par skor! (Haha, fyndigt va:-))

Ja efer denna lilla vurpa har jag nu en fruktansvärd värk i svanken, tror svanskotan fick sig en rejäl smäll så lite synd är det faktiskt om mig. Ska jag klaga lite till så har jag även värk i vänster armbåge och underarm. Om nån tycker synd om mig och vill visa sitt medlidande så älskar jag Tulpaner, helst vita men alla färger funkar:-) hehe


Har ni tänkt på en sak,

va konstig man är egentligen! 
Har ju varit på Konsert nu ikväll. Westerlundska Gymnasiets Estetelever framförde en helt otroligt bra föreställning, helt sjukt va duktiga dom är! Så unga och begåvade, vissa av dom kommer gå riktigt lång!

Ja nu till det jag tänkte på. När jag satt där i publiken och såg min lille kusin(han va me och sjöng alltså) stå där på scenen. Snyggt klädd i sin skitsnygga svarta skjorta och råsnygga jeans så kom tårarna. Glädjetårar alltså, tårar för att han är så fin, så duktig, så speciell, för att han har en speciell plats i mitt hjärta. Jag kom att tänka på hur ofta man gråter egentligen, är det inte för att man är ledsen så är det för att man är glad. Va konstigt, att det kan betyda två så skilda saker.
Jag är en ganska så känslig person, en del saker berör mig så djupt ända in i hjärtat och då kan jag bli så där rörd till tårar. Det är en mängd olika saker som berör mig mer lr mindre,
När jag tex. tänker på hur lyckligt lottad jag är som har en så fin pojkvän, underbar familj och alla mina riktigt goda vänner. Då blir jag rörd!
När det går extra bra för någon i min närhet, Då blir jag rörd!
När jag såg min väns lille son ta sina första steg, Då blir jag rörd!
När jag är och tittar på mina vänners duktiga fotbollsspelande son som gör mål, Då blir jag rörd.
När jag tänker på mitt älskade gudbarn, att hon finns och att henes föräldrar valt just mig till att vara hennes gudmor. Då bli jag rörd!
När jag ser en alldeles len, nyfödd underbar liten bebis. Helt omedveten och med hela livet framför sig! Då blir jag rörd!
När man ser ögon sprudla av lycka i en annan människas ögon,då blir jag rörd!

Mycket mer gör mig rörd, jag är ju som sagt väldigt känslig så När jag blir rörd gråter jag.
Det finns många saker som gör mig riktigt ledsen också, av dom gråter jag också!

Nu till min fundering;
Man skrattar ju inte när man är ledsen så varför ska man gråta när man trallar av lycka?

Konstigt det där!!!
------------
 Idag har annars varit en lugn dag på alla sätt och vis. Blev en middag med föräldrar och syster med sambo innan syster och jag begav oss till uppträdandet. J jobbar så kunde tyvärr inte joina oss men annat blir det imorgon då han går på tre dagars ledighet! Underbart att få ha honom hemma hela helgen.
Packa oss in till lägeheten i "stan" imorgon igen och bort på middag imorgon kväll, innan middagen ska jag och värdinnan åka och kolla golv och tapeter. I love it! Hoppas bara jag kan hålla mig ifrån shopping just i dom två butikerna, är ju faktiskt inte mig vi ska shoppa till men det finns ju SÅÅÅÅ mycket snyggt!

Nu sova!
Puss

Skulle lägga upp lite bilder från kvällens konsert, men var F-N är kamerasladden???

Hemma igen...

En tuff eftermiddag  har det varit idag, mycket folk på kalaset vilket gör en ljudnivå utan dess like. Det tar på krafterna och eftersom jag varit igång sen tidig morgon är jag nu helt slut i kroppen. Huvudet värker och alla dom där tankarna snurrar igen... Varför? Att så lite kan göra så mycket i kroppen...

Annars var kalaset lycka och så många fina presenter överlämnades till min fina rara mamma! Supergod soppa hade hon lagat. Var bland annat köttfärs, röda linser och risoni i. Smarrigt som bara den så det kommer tillagas i vårt hem någon dag framöver. Hembakad marängtårta till efterätt som även skickades med hem till svärsonen J, tårtgalen som han är kom han hem en snabbis ifrån jobbet för en stund sen och smaskade i sig! <3

Min lilla kusin ,Nu när jag tänker efter är han inte så liten längre men kommer alltid vara i mina ögon, ja han går iallafall Estet programmet på gymnasiet och ett par gånger om året sätter dom upp musikaler. Det brukar vara riktigt bra och dom är faktiskt riktigt proffsiga. Tänk att vi har sådana unga talanger i vår lilla stad:-)
Ja iallafall så är det dags för uppträdande imorgon och tur som en tok lyckades han få tag på en biljett till sin gamla kusse i sista sekund så imorgon kväll ska jag alltså iväg på det!

Nu krypa ner i sängen och kolla en film men förhoppningsvis somnar jag till den...konstigt vore väl annars när man är så trött så ögonen blöder!

Sov gott alla fina, ni vet vilka ni är!

Grattis Mamma!

Idag fyller min älskade mamma år, Hipp Hipp Hurra!!!<3

Ska alldeles strax åka iväg på födelsemiddag samt lite fika!

Blev inget Ikea idag tyvärr, tiden räckte som vanligt inte till. Har däremot hunnit med en storstädning hemma hos J, fixat med en massa tvätt samt tagit med vovven på en riktigt lång promenad. Kan allså med gott samvete slå mig ner vid dukat bord och kanske till och med festa till på en kaka till efterrät även fast det är mitt i veckan, någon belöning för hårt slit måste man ju få;-)
Mamma har bakat morotsmuffins med philadelfia glasyr och små morotsstavar på, dom ska tydligen vara jättegoda så en sån ser jag fram emot! Kan lägga upp receptet senare för er som vill...

Nu möta upp syster som snällt hämtar mig. J ska ju jobba så blir inget kalas för hans del. Gör honom nog ingenting då han liksom min far inte är särskilt förtjust i stora släktkalas;-) Blir alldeles för mycket folk på en och samma gång och jag håller med dom om att det kan bli lite för stimmigt!

Hörs senare, Puss Puss


Nattsvammel...

Natugglan Alexandra här:-)

Ett tag sen jag uppdaterade bloggen men tiden har helt enkelt inte räckt till. Det är konstigt egentligen, är ju sjukskriven så borde ha hur mycket tid som helst kan man tycka men det har jag uppenbarligen inte. Man märker på vissa att dom hajar till när jag tackar nej till en träff lr tyvärr inte kan hjälpa till med diverse saker., "du som är ledig"!
I början av min sjukskrivning tackade jag inte nej, jag utförde tjänster till höger och vänster och körde på i mitt vanliga tempo. Ända tills den dagen då doktorn sa till på skarpen att jag måste lugna ner mig, sätta mig själv först och sluta vara alla andras extra hand.
Inte förens då fick jag mig en tankeställare att det ju faktiskt är därför jag är hemma,hängde nog inte riktgt med i vad som skedde i mitt liv just då.  Att jag i hela mitt vuxna liv varit den som fixar, donar, hjälper och tar hand om och att det nu hade gått för långt. Någonstans där på vägen hade jag glömt bort mig själv! Hade jag inte stannat upp då så vettesjutton hur det hade slutat?! Tack doktorn!
 Det är absolut inget fel med att vara andra tillhands men någonstans måste man dra en gräns, förstå att man inte kan vara överallt samtidigt och viktigast av allt: Förstå att ens egna måste komma i förstahand!
Annars slutar det så här, tar evigheter att hitta tillbaka och det är inte lätt. Många av er förstår precis vad jag menar, ni kanske själva har varit där eller har någon närstående som varit med om liknande.

Jag är inte ledig! Jag är sjukskriven, visserligen hemma från mitt jobb men med helt andra uppgifter att utföra för min egen skull. Hitta mig själv och det svåraste av allt, lära mig säga NEJ. Inte hela tiden men innan jag tar på mig för mycket, detta både privat och på mitt arbete. Det  är skitsvårt och samtidigt så jäkla jobbigt!
Känns iallafall skönt att de flesta av mina vänner och min familj förstår vad jag går igenom och inte tycker att jag är "elak o egoistisk" för att jag säger nej vissa gånger för att jag prioriterar min tid som jag gör! Ni är guld!!!<3

Idag har jag umgåtts med min käre mor o far. Mor min fyller år imorgon, 30+16;-) så har hjälpt henne med lite fix inför morgondagens släktfika. J har jobbat och hämtade upp mig när han slutade. Vi begav oss hemåt och slängde oss i varsitt soffhörn framför nån film, kommer som vanligt inte ihåg titeln men den var riktigt bra!
Har också byggt på mina naglar som jag ska måla på en fransk manikyr på imorgon förmiddag.
Föhoppningsvis åker jag och syster min en sväng till Ikea imorgon innan födelsedagsfirandet! :-) Har lite grejer som måste inhandlas plus att det var evigheter sen jag var där sist så behöver en uppdatering av deras nya sortiment!

Nu ska vovsingen få en snabbpromenad sen ska jag krypa ner bredvid min drömprins under  det varma, sköna täcket. Skönt!
Puss o Godnatt


 

Goddagens!

Nu funkar tvättmaskinen som den ska igen, vette sjutton vad som var felet men nu tvättar den iallafall på för fullt.
Gjorde rent lite filter och sånt i den, Det skadar ju aldrig märkte jag, usch;-(

Trotsade det trista vädret och gav mig ut på långpromenad för första gången denna vecka. Skönt var det men helt slut när jag kom in igen, man märker att kroppen inte riktigt fått tillbaka all ork ännu. La mig på sängen för att vila en stund men somnade så gott och det i många timmar. Alltså har inte speciellt mycket blivit gjort i detta hus idag men vad gör väl det, är en dag imorgon också!

Nu ska jag iaf umgås med min älskling och sen är det väl dags för middagslagning innan han åker iväg till jobbet!

Hörs senare o hoppas ni haft en mysig helg!

Satans tvättmaskin!

WTF???
Vaknade för en halvtimme sen utav att det var ett jäkla liv i huset! Väggen mellan sovrummet o badrummet skakade och det dunkade och slog, svårt att förklara men det va ett hemskt ljud.
Vi skyndade oss upp ur sängen, yrvakna och med andan i halsen möts vi av att tvättmaskinen som i vanliga fall står inbyggd i väggen i badrummet har hoppat ur och står  lutad mot toalettstolen.
Jag la i en maskin tvätt precis innan vi gick o la oss kring halv tre-tre vilket måste betyda att maskinen alltså har centrifugerat så jäkla hårt att den flyttat på sig!


Fy fan rent utsagt va rädd jag blev, vilket uppvaknande! Vilket ljud den förde...
Å nu då,är den paj nu lr? Lär ju sitta vakt imorgon när vi sätter igång den igen iaf!

ÅÅÅÅ, jag som hade somnat in så gott. Dröjer nog ett tag innan jag kan somna om nu, tur att man inte har nån brådska upp imorgon;-)

Hallå där!



Jaha, lördag igen då. Känns som det var igår det var det eftersom vi spenderat vår tid i sjukstugan sedan förra helgen. Nu mår vi iallafall mycket bättre, febern är borta och det enda som är kvar är hostan och snuvan men det kan man ju stå ut med!
Uträttat lite ärenden idag och sen blev det pizzaparty hemma hos M och deras lille buse. C jobbade stackarn så ingen pizza för henne och heller inget tjejsnack för oss denna kväll.Fick däremot stå ut med grabbarnas snack om allt mellan himmel o jord, Va får dom allt ifrån kan man undra?:-)

Nu ska vi tända en brasa och mysa i soffan!
Trevlig lördagsnatt alla!

La Ink

Slöar i soffan och kollar La Ink.
Jäklar va snygga tatueringar dom gör alltså!
 Är som vanligt flera av dom som ska tatueras som gör tatueringen  till minne av någon eller för att hedra en för dom speciell person. Blir så rörd när jag ser sånt där...
I dagens program tatuerar en ganska så ung kille in ett porträtt på underarmen av hans avlidne far som han  i hela sitt liv stått väldigt nära och fortfarande vill ha med sig. 
En annan tjej tatuerade in "Rosa Bandet" på skuldran till minne av sin far som dog i cancer och till sin mor som nu kämpar mot bröstcancer.
Tänk vilka fina hyllningar som man verkligen bär med sig och har nära, så genomtänkt och vackert!


Är själv jättesugen på att tatuera mig, har varit det i flera år men kan inte bestämma mig för vad jag vill ha och vart... Två ganska viktiga delar just när man ska tatuera sig;-)
Ska inte göra misstaget min älskling gjorde iaf. Han var skittaggad och redo att tatuera sig men hade inte bestämt sig för vad. Klev in hos tatuerarn och började bläddra bland de alla miljarder pärmar med motiv vilket slutade med beslutsångest och det  var bara att gå därifrån för att återkomma när han bestämt sig. Ja på den vägen är det...Detta var för övrigt många år sen;-)

Jag ser ofta snygga motiv och tatueringar på andra som jag fastnar för men sen blir jag osäker på om det verkligen kommer passa just mig. Är inte ett dugg rädd för att göra den, att det ska göra ont eller så utan mer för att jag ska ångra motivet.

Fortsätter söka vidare till den dagen jag hittar något som jag verkligen fastnar för och som jag vet att jag inte kommer ångra. Hoppas jag finner den snart för blir såååå sugen när jag ser programmet!:-)

Godnatt alla fina!

Atjooooo!

Va tvungna att bege oss in till Apoteket idag, har ju gått åt en hel del alvedon så förrådet behövdes fyllas på plus att vi likt en vilsen själ på jakt efter vatten i öknen längtat efter nässpray så det inhandlades också!
Kände mig som värsta skabbet när jag klev in i Bålstas lilla centrum, aldrig har väl där varit så mycket folk på en och samma gång och det kändes som alla stirrade på mig med en och samma tanke:
"Gå hem och duscha o fräscha till dig kvinna!"
Haha, lr va det kanske tanken:
"Guuud vilka pupiller hon har, säkert hög på alvedon".
Näe så illa va det nog inte men ni vet själva hur ofräsch man kan känna sig även fast det säkert inte ser så hemskt ut som man tror!

Ja som ni säkert förstår känner jag mig inte i toppform så jag kryper ner under täcket i soffan ett tag till. Dricker mitt varma thé och suger på en Strepsil! Skönt att ha sällskap av älsklingen iaf även fast det är tråkigt att han också skulle behöva bli drabbad av bacilluskerna!

Puss Puss


Host, host!

Ja här hemma snörvlar vi på som tidigare. Fortfarande feber och ont i kroppen, får typ som muskelkramper och det känns som kroppen ska gå i tusen bitar så fort man rör sig! Jocke har en hemsk hosta, det låter som han kommer hosta upp lungorna vilken sekund som helst.
Så här ligger vi i varsitt soffhörn och tycker synd om oss själva, ja och om varandra så klart;-)
Kollat tv och halvsovit hela dagen. Till en början är det ganska skönt att bara slappa men efter snart två dygn på sofflocket börjar jag bli rastlööööös.
Gav mig på att plocka in i diskmaskinen och lägga i en tvätt nu på eftermiddagen och bara det gjorde mig helt slut, kanske man ska inse att kroppen behöver vila.

Nu koka en kopp thé och sen kolla 2½ män, lite komedi skadar ju inte i dessa dagar!:-)

Puss på er!

Hej på er...

Här hemma har huset förvandlats till sjukstuga.
Både jag och Jocke är påhälsade av feber och hosta från hel***e. Öronen värker och det är svårt att svälja. 
Jag har knappt  nån röst vilket ju säkerligen är skönt för min älskling;-) men mindre roligt för mig. Telefonen ringer men är bara att låta den ringa, vem vill prata med en kraxande kråka liksom!

Alltså blir här inte mycket gjort förutom en hel del tv-och film titande varvat med en tupplur på soffan under duntäcket. Alvedonen sköljs ner med en massa vatten vilket tyvärr är det enda som går att svälja för tillfället:-(

Med det önskar jag er en Godkväll och att ni får hålla er borta från allt vad baciller heter!
Puss o Kram

Det är inte lätt...

...När det är tungt!

Ja fan vilka jobbiga dagar jag haft nu på sistone, psykiskt alltså! Blir knäpp av det här, att bara grubbla, vända och vrida på tankarna och vara allmänt grumlig i skallen! Måtte det bli en förändring och vända tillbaka till det normala livet snart annars vet jag inte var jag tar vägen!
Tur att man har sin älskade som stöttar till 110 annars vettefan hur det skulle gå alltså...
Någonting mer som känns jobbigt är att det är omöjligt för dom som inte varit i samma situation att förstå hur jag mår. Vilket jag inte önskar ens min värsta fiende att hamna i!
Kommentarer som " du som ser så pigg ut", "ryck upp dig", " det är nog bara inbillning", "akta så inte jocke lämnar dig om du är sådär". Ja dom får man höra alltför ofta från olika håll och det smärtar!
Som jag sa så förstår jag ju till en viss del att dom inte förstår men tycker även att man ska va lite försiktig med vad man säger när man inte vet vad man pratar om!

Jag vet, Huvudsaken är att jag vet hur jag mår och att mina  nära och kära vet hur jag kämpar för att bli fri från ångesten. Ingen kommer lämna mig för att jag mår dåligt. Tvärtom så älskar Jocke och jag varandra i med och motgång och det kan ingenting ändra på! Han ser allt, bra och dåliga dagar men älskar mig för den jag är! Tillsammans kämpar vi och inom förhoppningsvis snar framtid blir det bara bra dagar för oss. Dagar utan ångest och allt annat skit...

Egentligen ska man väl inte bry sig om vad folk säger men det är svårt!



Inte nog med det,  jag börjar bli riktigt förkyld också. Halsen svider och öronen värker så ända in i *piiiiip*. Vi tog en tripp till Apoteket idag där förkylningstabletter och alvedon inhandlades så här sitter jag nu och suger på mina strepsils Citron/Honung smak. 
Vår Vovsing är också sjuk, örininflamation har den stackarn och det är nog bland det vidrigaste jag varit med om. Luktar pyton ur öronen på henne och 2 gånger om dagen måste öronen rensas rena från det brun/svarta kletiga vaxet som bildas. Penicilin och droppar får hon så förhoppningsvis är det snart över, både hennes troliga värk och förhoppingsvis även stanken!


Men gud så positiv jag känner mig!
Lite vatten och frukt kanske...Inga citroner, det verkar inte behövas;-)


GRRRRR!!!

WTF!!!
Min tre veckor gamla plattång har pajat... skulle använda den för en stund sen men icke sa nicke. Den vill inte bli varm vilket ju är en ganska viktig del i dess funktion.
Jävla skitgrejer!!!
Nu måste jag leta fram kvittot också var jag nu lagt det. Jobbigt med två hem då man inte riktigt har koll på var man har grejerna!


Godmiddag gott folk!

Igår kväll våldsgästade vi våra kära vänners hem med matkassar fyllda av massa gott och jag tog över deras kök för middagslagning!
Ugnsgratinerad fläskfilé med salami, mozarella, thaibasilika och lök,gratinerat potaismos och en fräsch sallad. Slog på stort och gjorde efterrätt, är ju bara lördag en gång i veckan;-) Vitchokladmousse med jordgubbar! Det var sååå gott så jag tänkte bjuda er på receptet här, rekomenderas varmt!

Vitchokladmousse
6-8 portioner

2dl Vispgrädde
1dl Kesella
150gram Vitchoklad
1 Ägg

Vispa grädden.
Smält chokladen i tallrik över vattenbad och ta sedan av från värmen.  Vispa upp ägget och rör sedan ner det i den smälta chokladen som nu svalnat.
Rör ner kesellan i den vispade grädden och ha sedan i chokladsmeten.
Häll upp i dessertglas lr tallrik och låt sedan stå i kylen ca 1 timme innan servering.
Dekorera med valfria bär, vi hade jordgubbar vilket va supergott men hallon skulle nog också bli en hit! Riv gärna över lite vitchoklad för dekoration!

Superenkelt och smarigt!

Maten var uppskattad och kvällen blev mycket trevlig i goda vänners sällskap!
Kom i säng sent går vilket märktes imorse då vi sovit så hårt så ingen av oss vaknat av väckarklockan. Skulle iväg med hunden på kurs vilket var klockan elva. Prick elva vaknade jag och väckte min prins som kastade på sig kläderna och skyndade sig iväg trots förseningen. Kursen var inte så långt hemifrån så han blev inte så sen iaf...
Själv valde jag att skippa denna gång då jag verkligen inte klarar av att stressa som saker och ting är nu. Så typiskt att försova sig nu när jag verkligen hade behövt gå idag och lära mig ett och annat! Går väl fler tåg får vi hoppas;-)


Nu ska jag klä mig varmt, sätta hörlurarna med hög musik i öronen och bege mig ut på långpromenad innan det dagliga sysslorna står på schemat!

Trevlig söndag alla!

2009-01-15

Fredag igen då och ledig helg för min Darling. That´s NIce if you ask me:-)
Iväg till Storstaden ikväll för middag med svägerska och svåger med respektive sen ska vi bowla.( Känns bra med tanke på att jag ju precis byggt på mina naglar;-))
Ska bli trevligt att träffas, händer tyvärr alltför sällan då alla har fullt upp med sitt eget...

Frågan är bara va fasiken man ska ha på sig? Detta ständiga problem alltså...!!! Sopsäck kanske? Me ett snyggt skärp i midjan!:-)

Klippte iaf av håret en bra bit igår, lr kanske inte jättemycket på just längden men en hel del uppklippt. Skönt att få lite liv i burret igen!

Gud va jag svammlar...Hoppa in i duschen nu o lägga en ansiktsmask som förhoppningsvis tar bort dom trötta påsarna under ögonen.

Trevlig fredagskväl alla!

Hej, hej, hej

Nu är jag tillbaka i hemmets lugna vrå igen!

Kollade precis min mail och blev skapligt irriterad, hade fått mail från Serviceverkstan där jag har min mobil inlämnad för reparation efter en olyckshändelse...Ett tips: Mobiler och vatten går inte ihop!
Nu fick jag iaf efter sju veckor på service, ja just det SJU veckor reda på att den INTE går att laga. Är s åförbannad på mig själv för att jag är så jä*la klantig...Hade haft moblen i typ3 veckor kanske, ja just det TRE veckor!
Så, köpa ny mobil nu då. Är ju såååå tråkigt att lägga pengar på sånt tycker jag men måste verkligen då den jag har som reserv telefon nu håller på att balla ur den med!

Det värsta är att jag inte ens har nån att skylla på;-) Är ju liksom helt och hållet mitt eget fel! Suck!
Fick frågan om jag ville ha till tillbaka mobilen mot postförkott  eller om dom skulle skrota den? Kan man svara att dom kan stoppa upp den i ars**e när dom är så dumma och inte kan laga den?!

Nu klä på soffan dess nytvättade fodral och sen förhoppningsvis nanna kudden! Upp  tidigt imorrn och skala av burret på skallen ju!

Sov Gott, Puss Puss


Tjolahopp...

Tjolahej!

Haft en halvseg dag på soffan fram till sent i eftermiddags, skönt! Sen iväg och handla och hem o laga mat, avokadosallad med räkor stog på menyn hos oss idag!
Har även bokat en klipptid till imorgon, halv tio...det är tidigt det;-) Men klart värt att gå upp för så jag slipper det här burret.
VI har förresten köpt Idolspelet idag , sånt där kareoke spel(vette f*n om jag stavade rätt nu, hjärnan la av en stund). Provade spelet en snabbis alldeles nyss men jag är fortfarande lite för feg för att sjunga ut inför älsklingen min.
Tondöv, Thats me!

Ska iväg en snabbis till en släkting med lite grejer nu och sen hem och bygga på mina naglar om jag orkar...

Hörs senare...
Pusselipuss

Historien om Nenne!

Fick en kommentar med frågan om varför jag valt att döpa min Blogg till just NennesBlogg?
Svaret är enkelt, Från början när jag läste och kommenterade bloggar innan jag skaffat min egna Blogg så undertecknade jag alltid men "Nenne" så det föll sig naturligt att döpa även bloggen till det för att bli igenkänd från tidigare bland dom bloggisar man skaffat sig!
Nenne är från början vad jag kallades när jag var liten och vad jag senare även kom att kalla mig själv under min uppväxt!

Numera undertecknar jag mina kommentarer med Alexandra vilket ju är jag men min Blogg är och förblir Nennesblogg:-)

Hoppas nu du fick svar på din fråga... :-)

Puss Alexandra "Nenne"

Klippa, klippa, klippa...

Ser ut som jag har värsta risbusken på skallen!
Konstigt det där att man kan känna sig långhårig så där bara över en natt, hur jag än fönar, plattar, lockar vrider och vänder så skulle jag aldrig få nån fason på det här burret för tillfället!
Måste boka en klipptid, snarast möjligt! Håll tummarna för att min käre frisör har en tid, brukar va upp till fem veckors väntetid och så länge kan jag verkligen inte vänta!
Blir nog den vanliga frisyren kan jag tänka, trivs ju bra i den. Lite mer uppklippt kanske och en snygg hårfärg på det så är man fit for fight igen:-)

Längtar till fredag gör jag! Helgledigt för älsklingen min så vi ska träffa hans syskon och gå ut och käka och sen hitta på nånting mer efter det. Vad det blir vet jag inte ännu, återstår att se!

Puss Puss


Tisdagmorgon...

Godmorgon, Godmorgon! Ja för första gången sen urminnes tider har jag faktiskt sovit riktigt bra inatt! Än är inte sömnen som den ska men börjar iaf bli sammanhängande och slår dom annars hattiga två-tre timmarna! Härligt att få sova så man kan tänka lite klararae om dagaran och slippa gå i en dimma! Säkerligen är det härligare för min omgivning också som slipper spendera tid med en zombi!

Jag är på jakt efter ett nytt vardagsrumsbord. Vill ha ett runt gammalt pelarbord som jag tänker måla om i svart. Skulle passa så bra i vardagsrummet till resten av möblemanget! Finns faktiskt en hel del på Blocket men dom flesta är många mil hemifrån och hur långt som helst kan man ju inte åka för ett bord! Leta vidare eller så tänker jag bege mig iväg på första bästa auktion här i närheten. Vill ha en sån där gammal. tvåarmad golvlampa också med lampskärmar att klä om i passande tyg och sånt borde det ju finnas gott om på just auktioner tycker jag:-)

Jaha, vi får se vad vi gör av denna dag. Darlingen min ska jobba några timmar nu på dagen, fattar inte hur han orkar flänga och fara som han gör mellan sitt heltidsjobb och sen sitt andra jobb. Han är duktig min prins och jag hör honom aldrig klaga att han är trött även fast han ibland är igång ett dygn i sträck! Ska nog laga hans för tillfället favoritmiddag tills han kommer hem, Färsbiffar med fetaost,tomat o basilkafyllning. Kanske en härlig tzatsiki och råstekt potatis till det! Mums nu blev jag hungrg så dags att fixa frukost!


Lägtar efter min Johanna och hennes familj. Skulle ha åkt dit igår men Wille har sjuknat om så vågade mig inte dit med risk att bli smittad:-( Hoppas han blir frisk snart lillplutten, främst för hans egen skull men också så vi kan träffas!

Ha en bra dag vänner!

Lillprinessan...

Lillprinessan ringde mig faktiskt nu på morgonon och berättade att varit en tandfé i hennes rum under natten och lämnat en hel guldpeng i hennes vattenglas.Jag kunde riktigt se höra hennes lycka genom telefonen "Tandféen finns  på riktigt! :-)Men jag osäker på  Vem som lagt pengen i glaset för jag råkade somna.

Tindra hade även planer på att jag måste komma hem till henne så fort jag bara kan nästa gång när hon tappar nästa. Då gäller "Mission- Hålla-Tindravaken" 
så hon får se hur tandfée ser ut;-)Det kan vi väl göra snälla Alexandra. snäääääääääla! Såklart gör vi det din lila skrutta!


                                          

En sån här urmysiga Mirandra Nalle är som gjord för henne och i hemmet hennes finns som hos så många andra alldeles, alldeles får många av de alla gosedjuren. Nåja!

När TIndra föddes fick hon, liksom så mång andra ett fårskin. Detta supermysiga fårskinnet ville hon ha med sig överallt. Från början bara i bilen, i liggvagnen  och så klart i sina sängar. Ligga på skinnet och bli läst saga för var en favorit men sen kom den tiden när man inte alltid begövde ha med sig vagnen överallt, vilket betydde att Tindra börjat gå för det mesta och även då skulle fårskinnet med. Hon släpade, och släpade. och släpade tills hon fick nog. Hon ville ha med sig det men hon orkade inte bära och INGENANNAN fick heller inte bära!
Tindra har som tur blivit välsignad till att få tvåsuperhändiga föräldrar som fixar och donar för alla sina tre. Det var då saxen togs fram och det började klippas delar av fårskinnet!Inga stora bitar,lagombitar för Tindra att ha med sig överallt. Dom små skinnbitarna blev som tindras snuttefilt. Men det var för svårt att säga så vi alla kallde den "NONO".Nono har varit med överallt och inte släpps ur Tindras sikte ens en sekund! NU när hon är några år äldre och går på dagis tror jag inte NoNo följer henne lika mycket men hon har mer än gärna en gosig stickad varm tröja på sig och till vinterjackan fik om en jättejätte mjuk, mysig sjal. Så det där med att det ska vara mysigt och gosigt verkar sitta i! Nu har ni fått er en inblick i mitt Underverk till Gudbarn som jag är välsignad att vara Gudmor till! Det är en speciell känsla kan jag lova och jag Älskar henne som om hon vore min egen<3


Tandféen!

Även det här året springer tiden iväg och nu lider årets andra helg mot sitt slut!

Igår kväll efter att Jocke åkt till jobbet begav jag mig ut  i slaskvädret  för besök hos älskade gudbarnet och hennes familj. 
Lilla sötnosen hade igår tappat sin första tand och satt stolt som tuppen, fastklistrad framför vattenglaset med den lilla mjölktanden i. Väntandes på tandfeén!
"Alexandra tror du tandféen kommer snart?" Den frågan fick jag nog hundra gånger under besöket innan vi fick pluttan att förstå att tandféen liksom tomten kommer med gåvor när man somnat!
Väl i säng ropar sötnosen att " Hon minsann ska sova med ena ögat öppet så hon får se ur Tandféen ser ut"
Världens sötaste gudbarn har jag och jag undrar varifrån hon får allt. Så lillgammal och klok för sin ålder;-) 
Vi vuxna fortsatte kvällen med en massa prat, härligt rött vin att dricka och smaskiga tilltugg!
 Blev en sen kväll men vad gör det när man inte har någon tid att passa dagen efter!:-)

Hoppas ni alla haft en mysig helg!
Ta hand om varandra!


Tack för att ni finns!


"Något som är starkare än mig själv tar över min kropp och mina tankar, jag grubblar sönder min själ!"

-Det låter så djupt men när jag läste det alldeles nyss var det som en förklaring på hur jag känner just nu! Tankarna maler i huvudet och det mesta känns tungt. Vad det är som maler vet ag inte och jag kan inte sortera tankarna...  Instängd i ångestens näste!

Värmer i mitt hjärta att folk vill hjälpa, smärtar när jag inte vet hur! Att folk stöttar och tror på en när man själv tvivlar väcker nya hopp om att inom en snar framtid vara fri, Fri från tankar och ångest och bort från alla tårar! Tårar av att inte ha någon kontroll över situationen, över att inte veta varför?

Jag älskar er alla som säger att jag kommer klara det här! Ni får mig att inte ge upp hoppet och ta mig ur den här svackan!

Love to U all<3


:-(

En dag med ångest och tårar!
Ingen bra dag...
Bli inte oroliga nu, det bara är så här ibland...Men det börjar bli jobbigt!

Hallojsan!

Godeftermiddag gott folk! Eller nästan godkväll kan man väl säga...

Precis kommit in efter en riktigt lång och skön powerwalk med hunden som sällskap. Musik på hög volym i öronen och sen bara gå i rask tempo, det är skönt det! Man rensar tankarna och blir som en ny människa med frisk luft i lungorna, lovely!
Nu måste jag hoppa in i duschen och fräscha till mig innan jag blir hämtad C. Både Jocke och hennes man är iväg och jobbar idag så vi tänkte umgås över en bit mat och trevligt tjejsnack. Dom stackarna har fått vattenläcka i deras hus och imorrn är det dags för byggarbetarna att våldsgästa tidigt på morgonen så har även erbjudit mig att hjälpa till att packa ner grejer som måste röjas undan tills dess. 
Trevligt med sällskap ikväll då det blir långtråkigt att va ensam en hel dag...har dock fått en held el gjort härhemma så det känns skönt!Älsklingen min skulle även ta en sväng förbi Örebrotravbana ikväll så hoppas på att han har plånboken full av miljoner när han kommer hem ikväll! Håller tummarna för det!:-)

Trevlig kväll alla fina!

Jag ska sova men....

...dom här då!!!







'
Skulle ju inte grina om dom här vackra skepelserna prydde min axel! Såååå fiiina! Aaaaa


Nattbabbel!!!

Näe men sova kan jag inte, kan inte koppla bort tankarna  om att nåt pucko har varit och rotat i mina grejer och dessutom tagit med sig en hel del av det! Jävla idioter!!!
Så hamnade här i soffan igen medan pojkvännen sussar gott i sängen!

Nu till nåt heeelt annat!

Har ju faktiskt bojkottat allt vad mellandagsreor heter i butikerna iår, inte köpt mig någonting på rean faktiskt. Allt  för att slippa trängas med svettigt folk som liksom bara sliter åt sig det som kommer i dess väg, brottas i högar av gamla trasor och armbågar sig fram bara för att nå plagget med den röda prislappen. För vissa får plaggen tydligen se ut precis hur som helst, bara det är billigt! Näe, det är ingenting för mig!

Så därför...
Sitter  jag faktiskt och kikar runt lite på klädbutikernas hemsidor istället , hittar inte särskilt mycket som man kan ha användning för nu men herregud va mycket snyggt Vårkollektionerna har att erbjuda! Oj, oj, oj...
Å eftersom jag inte handlat nåt på rean iår så kan jag med gott samvete beställa mig lite nytt vår och somarfräsch(som om jag inte hade gjort det ändå:-)) känns dock lite tidigt att göra det nu måste jag säga! Håller mig till att titta och drömma mig bort till vårens nyheter ett tag till...  Är ju faktiskt ett bra tag kvar innan det är dags!

Hittade dom här när jag kolla runt, Mhä hur snygga är inte dom  till leggings, en snygg tunika och en het väska när värmen kommer och besöker oss?? Gaaaaahhhh, måste ha!
Näe det här är inte en skoblogg;-) Men nu råkar det vara det första jag kollar när jag ska shoppa... Å endast 349balobas kostar dom, som hittat ju!

Näe men tillbaka till verkligheten nu! Det är faktiskt vinter och svinkallt. Här går vi i koftor och vinterjackor och jag kollar vår-och sommarkläder! Ja vad säger man om det...bra att va ute i god tid lr??:-)

Nu, sooooooooooooooooooooova!!!!!!!!!!!

Onsdag!

Haft en urmysig dag med min älskling idag, helt lediga utan några måsten har vi varit och bara umgåtts! Åkt runt och fixat lite ärenden bara för att vi ville, varit och hämtat lite grejs som han behöver imorgon då det är snowboard åkning på schemat för hans del , varit o ätit lunch o ja, bara gjort sånt vi har haft lust med helt enkelt.
Husållssysslor och andra tråkiga måsten struntade vi i och ni ikväll åkte vi till M o C. Käkade mat och spelade Buzz!
En superdag helt enkelt. Sådana här dagar är så värdefulla, rå om varandra och bara lägga allt annat åt sidan!

Dagen hade varit ännu mer super om inte nån j*ävel hade gjort inbrott i mitt källarförråd! Jo, det är sant!!! Skulle gå ner och hämta upp en grej och möts av ett uppbrutet lås!!! Tycker sånt där är så obehagligt så vände direkt och hämtade Jocke som fick följa med ner. En massa saker är försvunna. En del dyrbart men också endel som inte är värt något penningmässigt men som ändå betyder så mycket och som liksom inte går att ersätta! Man undrar vad folk snor sånt för???
Usch, känns så obehagligt att någon varit o rotat igenom ens grejer samtidigt som man blir så jävla förbannad att man tydligen inte kan få ha nånting ifred nuförtiden! Man ska fan behöva bära allt med sig. Förresten det är ju ine alltid det stoppar heller,,,Gahhh, blir galen!!!

Jaja, nu är det som det är och nu återstår polisanmälan och hela den biten...suck!

Nu kolla film och sen soooova!
Puss Puss

Klant, klant, stoor stooor klant...

Ja det är jag det.
Skulle hälla i en skvätt mjölk i min tekopp och eftersom allting ska gå så inihelsike fort för mig jämt(ska helst ha hunnit dricka upp mjölken innan jag hällt upp den,typ. Alltid ligga minst ett steg före!) så tappar jag det nästan nyöppnade mjölkpaketet vilket resulterar i mjölk över heeela köket. Jag menar verkligen heeeela, helt sjukt va det kan skvätta långt!

Bara att torka och skura, tog ett bra tag kan jag lova!

Inte nog med det...
När jag sedan avslutat torkandet och det är dags att svabba av golvet med golvmoppen tar jag i så hårt när det är dag att vrida ur moppen så hinken välter!!!
Joooo, det är sant. Det finns så här klantiga människor och jag är en av dom!


Jaja, man kan inte alltid ha turen på sin sida så idag är alltså definitvt inte en bra dag att köpa lott på!


Badrumsmakeover

Idag har tiden sprungit iväg trots att jag inte gjort något speciellt... Slötittittat lite på tv och småfixat lite här hemma.

Är påjakt fter nåt snyggt att täcka över kakelplatt "bården" i badrummet med, den är nu ljusblå vilket inte är min favoritfärg så där behövs en uppiffning. Är ju inte direkt så att man har lust att kakla om med tanke på att det är en hyresrätt så då tycker jag det här är ett smart alternativ. Finng ju jättemycket snygga typ klisterlappar i en mängd olika färger och mönster!  Svårt att välja vilken färg vi ska ha bara...beslutsångest som vanligt men lutar nog åt någon mörk nyans iaf...
Det värsta är att man från början bara tänker fixa bara en grej men när man väl börjar så vil man ju göra om allt! Därför kolalr jag även nya handdukar och andra grejer som kan tänkas behövas i badrummet! Skoj, skeppohoj!:-)

Nu har jag kyckling i ugnen, det får bli dagens middag. Doftar ljuvligt så hoppas även det smakar!

2009-01-05

Förkylningskänslan och det onda i min kropp håller i sig och idag har varit en riktig slödag. Kunde ju inte somna om efter att ha vaknat vid fyra inatt och det gjorde mig ju inte heller direkt piggare under dagen.
Ganska skönt ändå att bara slappa på soffan ändå när det är så ruskigt kallt utomhus.Hoppas dock att jag är piggare imorgon för att slöa flera dagar i sträck är inte min melodi!

Trodde vår ny boxer skulle komma idag men icke sa nicke. Den vi har nu har pajat och kan inte läsa av alla kanaler på programkortet så utbudet av kanaler är inte brett för tillfället, tråkigt när man är van att ha mycket att välja mellan.
Blir 2½men tittande klockan nio och efter det är det dags att klä sig varmt och rasta hunden!

Jaha, Trettondagsafton imorgon, det hade jag helt missat! Älsklingen jobbar inatt och även imorgon natt så något helgfirande blir det inte för våran del.  Inte vad jag vet nu iaf!

Nu,koka thé och skära iordning lite fruktsallad! Smarrigt och bra mot förkylningen!
Trevlig kväll alla!

Morgonpigg! Eller inte...

Här på morgonkvisten sitter jag vaken i fåtöljen o dumglor på tvn, inge inressant på tv-tablån kan jag påstå! Sovit bra i nybäddade lakan tills jag vaknade av hemsk hjärtklappning, riktigt läskigt och omöjligt att somna om efter det. Är ju ganska van med att ha hjärtklappning större dlen av dygnet nuförtiden då det hör till mitt nuvarande tillsånd men aldrig förr har jag blivit väckt av det på det här viset...dags att boka läkartid kanske för så här ska det ju inte behöva vara! Usch o fy!

Jaha, surfa vidare lite och fortsätt glo på tvshop kanske...nån timme till så kan man väcka vovven för en promenix. Men än så länge är det för mörkt för en mörkrädd som mig;-)

Hoppas ni alla sover gott i era sängar!


NU är det bekräftat!

Jag är korkad och helt sjukt oallmänbildad! Vi har spelat Buzz hos ett par goda vänner ikväll och jag kom återigen sist! Helt sjukt va korkad jag måste vara;-)
Nej men skämt o sido så har vi haft en trevlig fikastund hos M och C nu ikväll, va ett tag sen vi träffades så våra munnar gick i ett då vi måste uppdatera senaste tidens händelser! Lika kul att ses som alltid. Kollade också igenom foton från vår gemensamma resa i augusti, fick oss alla att längta till solen och värmen igen och vi blev så sugna på att boka en solsemester! Tål att tänkas på men vore så härligt och välbehövligt för oss alla!

Jag har fortfarande ont i kroppen men någon riktig förkylning verkar inte bryta ut, skönt men är heller inge kul att gå och känna sig småhängig. Nu börjar även Jocke känna sig hängig sp vi får se hur det blir med det här, håller tummar och tår för att vi slipper bli sängliggande i nån influensa iaf!

Bädda i nytvättade lakan i sängen nu innan det är dags att krypa till kojs!

NattiNatti

E det inte det ena så e det de andra!

Här sitter jag i soffhörnet i pyjamasbyxor o tröja, morgonrock, duntofflor och inte nog med det så är jag invirad i en tjock ullpläd och ändå fryser jag! Tror bestämt jag börjar bli sjuk:-( Sprängande huvudvärk o värk i kroppen. Vill verkligen inte bli sjuk,blir så rastlös av att bara ligga hemma o stirra upp i taket så proppar nu i mig alvedon(måttlig dos såklart) och dricker varm gott thé, vilar och hoppas värken är borta imorgon! Går ju så mycket olika sjukdomar nu så håll tummarna för att det här bara är något tillfälligt som går över om en stund, tack! 

Är hockey på tv, Sverige-Slovakien. Har ju inte varit något stort hockeyfan tidigare om det inte varit en livematch i globen.-)Men eftersom min älskling så gärna vill kolla och eftersom jag så gärna myser med honom i soffan så kollar jag mer än gärna! Måste väl också erkänna att det faktiskt är ganska spännande!:-)


Nu mera thé och fortsätta läsa bloggar!

Trevlig forsatt kväll o godnatt!

Gäääääsp!

Suck, är så trött så ögonen blöder. På väg in i en svårt att sova period nu igen, dom kommer alldeles för OFTA nuförtiden!
jag är jätte. jätte trött när klockan börjar närma sig midnatt men väl liggandes i sängen kan jag verkligen inte slappna av , skingra tankarna och slumra in!
Så jäkla irriterande då allt bara blir pannkaka när man är trött, jag blir lättretlig och på allmänt dåligt humör. <inte känns det ju et dugg bättre av att se påsarna under ögonen och dom rödspränga annars så vita ögonvitorna!
Jaja, nog om det!

Lille William är sjuk. stackarn har dubbelsidig äroninflammation och har haft feber i flera dagar.Tycker så synd om små barn när dom blir sjuka, så hjälplösa på något sett. Nu har han iallafall fått penicilin och när jag pratade med Johanna imorse så hade febern gått ner så det går åt rätt håll iaf. Han måste ju inna bli frisk innan han ska börja på dagis om bara ett par veckor, lillplutten börjar bli stor kille. Inte klokt vad tiden går fort!

Vi hade ju tänkt bjud hem Johanna, Anders och William på middag ikväll men det får vänta tills plutten mår bättre!
Nu ska jag hoppa in i duscen och senska vi åka iväg och uträtta lite ärenden Jocke och jag!

Trevlig lördag alla!
Puss o Kram

Goddagens!

Underbart väder ute idag, soooolen skiner och det alldeles lagom kallt. Har varit på en lång uppfriskande promenad i det vackra vädret , lovely! Sovit jättedåligt inatt, sammanlagt kanske tre hela timmar. Va därför extra skönt med en promenix för att samla ny enregi och rensa skallen från alla tankar som maler och maler!

Måste säga att det känns ganska skönt att det är vardag igen, helgdagarna är över för denna gång och nu dröjer det ett tag innan det är dags igen.
Jocke är ledig hela helgen och ikväll ska vi bort på middag hos moster med familj. Ska bli trevligt och gott hoppas jag;-)

Nu hänga lite tvätt och sedan bege sig iväg och köpa blomma till kvällens värdinna samt posta lite brev och paket!

Trevlig dag och kväll alla!

//Alexandra


God fortsättning...

Jag ger aldrig några nyårslöften då jag vet att jag ändå inte kommer hålla dom. Däremot hade jag lovat mig själv att jag iår skulle sluta vara sån pedant och lära mig att ha lite skit i hörnen och istället göra nånting oligt av tiden man annars lägger ner på sådana ysslor. Detta höll i exakt 10½ timme! Klockan halv elva imorse såg jag inget annat än dammråttor och högen med tvätt som bara väntade på att bli invikt i garderoberna. Försökte hålla mig kvar på soffan men det gick inte. Åt helvete med mitt löfte, vem försökte jag lura liksom?! Jag är helt enkelt en pedant och tycker nog när jag tänker efter att det är roligt att pyssla med sånt som andra tycker är tråkigt :-)

Hade en jättetrevlig Nyårsafton med ljuvlig trerätters meny och trevligt sällskap! Sing star på högsta volym och även några omgångar frågesport och tipsrunda innan det var dags att skåla ind et nya året med god champagne och färgglada fyrverkerier! Älsklingen min jobbade men kunde som tur var komma ifrån och vara med oss på tolvslaget och även han få avnjuta sin del av nyårsmiddagen, lycklig blev jag at han kunde komma även fast det bara var en liten stund!

Hoppas ni alla hade en lika trevlig kväll som vi hade och jag önskar er en God fortsättning på det nya året!

Nu ska jag promenera med vovven, inte för att jag måste pga. något träningsnyårslöfte utan för att jag VILL;-)

RSS 2.0