Godmiddag gott folk!

Igår kväll våldsgästade vi våra kära vänners hem med matkassar fyllda av massa gott och jag tog över deras kök för middagslagning!
Ugnsgratinerad fläskfilé med salami, mozarella, thaibasilika och lök,gratinerat potaismos och en fräsch sallad. Slog på stort och gjorde efterrätt, är ju bara lördag en gång i veckan;-) Vitchokladmousse med jordgubbar! Det var sååå gott så jag tänkte bjuda er på receptet här, rekomenderas varmt!

Vitchokladmousse
6-8 portioner

2dl Vispgrädde
1dl Kesella
150gram Vitchoklad
1 Ägg

Vispa grädden.
Smält chokladen i tallrik över vattenbad och ta sedan av från värmen.  Vispa upp ägget och rör sedan ner det i den smälta chokladen som nu svalnat.
Rör ner kesellan i den vispade grädden och ha sedan i chokladsmeten.
Häll upp i dessertglas lr tallrik och låt sedan stå i kylen ca 1 timme innan servering.
Dekorera med valfria bär, vi hade jordgubbar vilket va supergott men hallon skulle nog också bli en hit! Riv gärna över lite vitchoklad för dekoration!

Superenkelt och smarigt!

Maten var uppskattad och kvällen blev mycket trevlig i goda vänners sällskap!
Kom i säng sent går vilket märktes imorse då vi sovit så hårt så ingen av oss vaknat av väckarklockan. Skulle iväg med hunden på kurs vilket var klockan elva. Prick elva vaknade jag och väckte min prins som kastade på sig kläderna och skyndade sig iväg trots förseningen. Kursen var inte så långt hemifrån så han blev inte så sen iaf...
Själv valde jag att skippa denna gång då jag verkligen inte klarar av att stressa som saker och ting är nu. Så typiskt att försova sig nu när jag verkligen hade behövt gå idag och lära mig ett och annat! Går väl fler tåg får vi hoppas;-)


Nu ska jag klä mig varmt, sätta hörlurarna med hög musik i öronen och bege mig ut på långpromenad innan det dagliga sysslorna står på schemat!

Trevlig söndag alla!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Mmmm lät supersmarrigt :) men vi vill ha receptet på maten också ;)här hemma blir det nog kalops ikväll

2009-01-18 @ 12:44:30
URL: http://fruviksell.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0