Något att se fram emot

Hösten är en mysig årstid på många sätt, man klär sig i härlig varma koftor i tröjor, man fixar och donar i hemmet som blivit bortglömt under sommaren då man spenderar mestadel av tiden utomhus. Härliga plädar och massa ljus höjer mysfaktorn i ens hem och för att inte tala om när advent och jul infinner sig vad mysigt man gör det då! I just love it!
Det tråkiga är ändå att folk liksom går i ide, man håller sig mest inomhus och helst inne i sitt egna hem. Man orkar inte planera fester och andra evengemang utan sitter hellre hemma i soffan uder en varm pläd med duntofflorna på. Man tar liksom ett brake ifrån allt det umgänge som sommaren har att erbjuda med alltifrån skolavslutning, student till grillfester och långa dagar vid stranden!
Rätta mig om jag har fel men är vi svenskar inte lite typiskt såna sommarmänniskor? Nu menar jag inte att v bara sitter inna för fyra väggar hela vinterhalvåret, men mestadels av tiden iaf. Själv tycker jag det är jättetrevligt att bjuda hem/bli bortbjuden en kylig höstkväll och äta mat och mysa i stearinljusens sken och goda vänners sällskap! Men alla är vi olika...

Nu är det ju dock inte bara mys som hösten kommer med, själv hamnar jag alltid i nån sorts deprissions svacka under den mörka delen av året. Varför vet jag inte men så har jag det och jag vet att jag inte är ensam om att ha det så! Skulle helst av allt gå i ide för att slippa va med om det här men det är bara bita ihop och försöka se fram emot dom härligt kalla dagarna med massa snö(vilka tyvärr inte är så många) och gömma sig under täcket dom dagar det är snö och slask!
I sådana här tider är det viktigt för mig att ha roliga saker att se fram emot, det får tiden att gå lite fortare och vips är det vår och sommar igen!
Därför har vi för ett tag sen bokat biljetter till Parlamentets 10års jubileum, ska bli riktigt skojigt! Vi va med på en inspelning för några veckor sen vilket va så bra så vi bokade nya biljetter redan ett par dagar efter! Hade faktiskt nästan glömt bort att vi ska dit men älsklingen min påminde mig i ettt av mina "Gud va tråkigt det är när det inte händer nåt" utbrott!;-)

Nästa helg ska vi förhoppningsvis åka med Johanna m fam till Gröna Lunds Julmarknad! Skulle va så mysigt:-) Den ska tydigen va jättefin och vad kan mer förgylla ens dag än härlig justämning i goda vänners sällskap som avslutas med mumsig middag på nån mysig restaurang i gamla stan! Längtar!

Nu ska jag, eftersom jag inte kan somna om gå ut med hunden innan jag gör iordning frukost!
Önskar er en trevlig lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0