Heeeeeeeeeeeeeej Bloggisar!:-)



Flera dagar sen det uppdaterades här, känns konstigt att inte ha skrivit av sig på så länge men vi har ju varit i finland på ljuvlig avkopplande mini semester så har helt enkelt inte haft möjlighet att slå mig ner vid nån dator!

I fredags klockan femton lämnade vi hålan och begav oss mot storstan.  Brassade vidare mot Värtahamnen och Viking Line Båtarna för att åka ombord och sedan stytra kosan mot Helsingfors.
Mysig kväll ombord med lite shopping i Tax-Free butiken samt god mat på buffén, åt och drack gott och sen blev det en drink i baren tillsammans med en jäkla massa skitsnack och glo på folk innan vi allihop bestämde oss för at inta bingen. Zzzzzzzz!!! Man sover fasiken inte bra på kryssningsfartyg inte!

Ja som sagt så sov man väl inte särskilt bra den natten men ändå var vi uppe med tuppen, käkade frulle och packade ihop oss för att inta bilen och åka iland i Helsingfors. En charmig och mysig stad måste jag säga. Lite tråkigt väder när vi kom men det tog vi igen de andra dagarna då solen strålade och värmde oss!

Med bara ett par timmar på oss var det då time att fixa iordning sig inför den efterlängtade Maskeradfesten som började redan klockan två. Tiden var knapp men vi hann faktiskt, en liten felkörning gjorde oss några minuter sena men det var ju verkligen inte hela världen.
Riktigt bra tillfixade och utklädda var vi allihopa och laddade för partaj!:-) Extra spännande var det ju också med tanke på att detta var ett Överraskningsparty, födelsedagsbarnet hade ingen aning om den sen länge planerade festen och blev riktigt förvånad kan jag lova! Glad och lycklig var hon hla kvällen och nog lite extra förvånad just över att hennes käre kusin och farbror från Sverige tagit sig dit! Till det sällskapet hörde ju vi då och ävem fast jag aldrig tidigare träffat födelsedagsbarnet är jag så glad över att få varit med om att vara där och ta del av denna perfekt ordnade festen.
En riktigt lyckad, skirolig dag hade vi. Partajde verkligen hela dagen, från det vi började göra oss iordning och knäckte en Longdrink kring elva snåret (Så jäkla gott) till då vi satt i taxin påväg hemvid tolv-ett på natten!
En härlig blanding av folk, förstår nu varifrån vår käre vän C fått sin underbara personlighet ifrån då hnnes släktingar är precis likadana! Supersociala och trevliga och fick en att känna sig som hemma direkt!
God mat, gott att dricka, dans till liveband, trevligt sällskap och en jäkla massa glädje sammanfattar vår dag och det här kommer jag leva på länge!

 
En blond Alexandra med hatt samt piratklänning! Ni kanske känner igen mig från nåt piratskepp?!;-)


Min älskling som Freddy Kreuger, ruskigt lik!:-) Scary!!!



Min snygga kompis C, som hämtad ur Moulin Rouge och i sin ursnygga korsett o kjol!



Världens bästa Mike, hör med sin grymma Jason mask uppdragen på hjässan istället för över ansiktet. Riktigt cool och läskig såg han ut i den!:-)


C:s trevliga pappa, The Maffia Boss!:-)



Tro det eller ej men vi var allihop pigga dagen efter så då blev det en tur ner till centrum. Med spårvagn vilket btw fanimig är livsfarligt. En näradöden upplevelse rikare efter att nästan blivit överkörda va man lite skraj och kollade gärna en extra gång innan man gick över vägen, inte är man van vid att en spårvgn dyker upp helet plötsligt och inte blir man direkt mindre orolig över att bli överkörd när dom dessutom tydligen bara kör på även om det står nån i vägen. Hua!
Annars är det ju förjäkla smidigt me just spårvagnar, av nån konstig anledning tycker jag det är smidigare än att hoppa på en buss... Kändes så enkelt på nåt sätt och fort gick det att ta sig framåt!

Besökte bla. ett megastort varuhus, "Stockman". Där fanns det grejer kan jag lova, men dyra grejer. Alla kända märken som Dior, Gucci, Prada ja listan kan göras lång och deras utbud inom alla områden som kläder, skor, inredning, smink ja verkligen allt låg fördelat på X antal våningar. Kommer inte ihåg hur många väningar men dett avar verkligen paradiset;-) Vi drömde oss bort bland grejerna och ett par timmar spenderade man ju lätt därinne;-)
Middag och trevligt sällskap även denna kväll och sen vidare till lägenheten där vi fyra bodde.  Ja egen lägenht hade vi fått låna, helt perfekt!



I det underbara vädret i måndagsmorse, med lite "jag vill inte åka hem än ångest" begav vi oss iväg på en promenad till ett stort tivoli. Mysigt ställe att gå omkring och mysa på och även en tur i bergbanan och insande blev det. Man blir som barn på nyt när det finns karuseller i närheten, ja i varje fall blir jag det. Så jäkla underbart att snurra omkring där högt uppe i luften!:-)



Dagarna går ju som alltid alldeles för fort när man åker iväg men vi har haft fem alldeles ljuvliga dagar, bara det att vara hemifrån och slippa alla vardagssysslor och allt som hör till har varit så välbehövligt och avkopplande! Mcket har vi hunnit med, skulle kunna berätta i evigheter men det får räcka så här!
Vi avslutade ju vår resa med en natt på Viking Line igen och även hemresan blev lyckad och mysig!
Tänk va lyckligt lotta man är med underbara vänner som man går så bra ihop med. Inget krångel och massa tjafs utan tillsammans tar vi dagen som den kommer och har det så trevligt och kul tillsammans! :-)

Hemma möttes vi ju av ett fantastiskt väder så man ska inte klaga över att vara hemma igen, nu har man ju iaf fått hämtat lite nya krafter inför att kämpa vidare samtidigt som man får planera och längta till nästa resa. Vart och när den nu bär av vet vi inte men alltid kan man ju hitta på något.

Allt från mig för nu, ska kika runt och se hur ni andra har haft det i helgen. Lika undebart och trevligt som jag hoppas jag!:-)

Puss Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0